Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за март, 2011

Nova - Isterivanje đavola

Sa prvim spotom "Jedini" u pripremi, mogućim velikim hitom "Ledeno" u rezervi, a između toga spremna da se suoči sa svojim demonima u mračnoj pjesmi "Mefisto", odskorašnja novosadska alternativna skupina odgovarajuće nazvana Nova, naknadno pojačana za jednu Ludu kravu, ima sve izglede da uskoro bljesne i ostavi trag na srpskoj rok sceni, a možda i šire. Gitarista i glavni autor Slobodan Vuletić pokrenuo je trio Nova 2009. godine u želji da "o svemu što čini život: ljubavi, prijateljstvu, prevari i moralnim dilemama" pjeva na srpskom smatrajući da "je mnogo teže napisati dobru pesmu na maternjem jeziku, pa je samim tim izazov i veći". 

Sopot - Filozofija Zemlje i svemira

Dabsterima Sopot nakon blagog skretanja u posljednjih godinu i nešto ka radu na muzici za par predstava u matičnoj Banja Luci i na omladinskom filmu "Zduhač znači avantura", sada preostaje da završe treći album, radno nazvan "Sopotnik", koji bi se mogao pojaviti do kraja godine i baviće se - filozofijom Zemlje i svemira!

Manjifiko - Guča, Montevideo, Beograd

Slovencu Robertu Pešutu, strastvenom pokloniku srpskog i balkanskog zvuka, trebalo je petnaestak godina djelovanja pod estradnim imenom Manjifiko (Magnifico) da konačno dopre na pravi način do slušalaca u Srbiji zahvaljujući pjesmi "Samo malo", koja je dio njegove muzike za divovski bioskopski hit "Montevideo, Bog te video". Rad na filmu koji je bez takmaca najgledaniji u srpskim bioskopima posljednjih godina, Ljubljančanin Pešut/Manjifiko u našem razgovoru više puta opisuje kao "uživanje", i kaže da već polako priprema muziku za njegov nastavak.   Glumac Dragan Bjelogrlić kao rediteljski prvenac snimio je film "Montevideo, Bog te video" (2010), koji je za samo par mjeseci stigao do pola miliona gledalaca, donedavno nezamislivih za internet piraterijom i opštim nemarom opustjelu i uništenu bioskopsku mrežu u Srbiji. Pomalo neočekivano, Bjelogrlić je dao Slovencu Pešutu priliku da muzikom isprati njegovu nacionalnim ponosom prožetu film